Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Poněkud pokleslé hospodské PF

30. 12. 2013 11:52:24
Několik údajně nemožných geometrických konstrukcí: restaurační polosonet o tom, jak do rovnoběžníka vepsati elipsu (podle skutečné události).
Námět a scénář: restaurace Svratka Brno, prosinec 2013

polosonet
polosonet
afinita
Afinita
Soumernost
Soumernost
Stejnolehlost
polosonet
Autor: Dalibor Martišek | pondělí 30.12.2013 11:52 | karma článku: 11.66 | přečteno: 874x

Další články blogera

Dalibor Martišek

Tak jsme tomu Saganovi konečně zatnuli tipec

Do našeho kurníku jménem Tour de France před několika lety vletěla škodná. Odněkud z východu. Začala se naparovat a nás, zasloužilé mazáky, rdousit a dokonce zesměšňovat. Teď má konečně po žížalkách.

5.7.2017 v 7:06 | Karma článku: 38.75 | Přečteno: 2882 | Diskuse

Dalibor Martišek

Výcvik psů a učitelů

Dítě přijde ze školy domů a postěžuje si rodiči, že mu učitelka ublížila. Čím to je? Redaktoři MF DNES mají jasno. Učitelka nemá řádný výcvik.

13.2.2017 v 13:34 | Karma článku: 24.60 | Přečteno: 826 | Diskuse

Dalibor Martišek

Těžký život genderujících

S tragikomickou snahou některých individuí vymýtit z českého jazyka rozlišování mužského a ženského rodu jsem se setkal před sedmi lety a domníval jsem se, že nic pitomějšího už nikdo nikdy nevymyslí. Mýlil jsem se.

2.2.2017 v 13:45 | Karma článku: 41.01 | Přečteno: 2657 | Diskuse

Dalibor Martišek

Jak na opak

Mladí už nemají co říci. Matematika má problém, celé školství má problém. Jen novináři žádný problém zřejmě nemají. Anebo že by přece?

30.11.2016 v 13:10 | Karma článku: 19.37 | Přečteno: 691 | Diskuse

Další články z rubriky Věda

Jan Fikáček

Jsme mrchožrouti nekonečna

Nekonečno znamená snad pro všechny lidi tajemno a ztělesnění vědy. Proto možná některé překvapí, že ty nejzásadnější vědecké objevy nemohou vznikat jinak, než že nějaké, do té doby samozřejmé nekonečno, zničí.

25.7.2017 v 9:07 | Karma článku: 16.84 | Přečteno: 306 | Diskuse

Dana Tenzler

Proč se vám spíš vyleje káva bez pěny, než káva s pěnou?

„Nic vás neprobudí po ránu tak, jako čerstvě uvařená káva, kterou vylijete na klávesnici počítače,“ říká jedno ověřené přísloví. Káva s pěnou se nevyleje. Jak vytvořit optimální pěnu do kávy? (délka blogu 6 min.)

24.7.2017 v 8:00 | Karma článku: 17.72 | Přečteno: 386 | Diskuse

Jakub Kouřil

Význam Nesmyslu

Věda narazila na skleněnou zeď. V kvantovém světě se čas rozpouští zároveň do obou směrů. Říkáte si, co je mi po mikrosvětě! Žiji tady v hmatatelném a krásném vesmíru, uchopuji hmotu a krájím ji na kousky...

23.7.2017 v 10:22 | Karma článku: 8.38 | Přečteno: 362 | Diskuse

Dana Tenzler

Nic vás neprobudí po ránu tak, jako čerstvě uvařená káva…

... kterou vylijete na klávesnici počítače, říká jedno pravdivé přísloví. Proč je někdy káva nakyslá a jindy tak hořká, že ji musíte přisladit cukrem? A proč ji cukr nejen sladí, ale také zbavuje hořkosti? (délka blogu 7 min.)

20.7.2017 v 8:00 | Karma článku: 32.46 | Přečteno: 2876 | Diskuse

Radka Pilná

Chlorella SP - extra třída z Třeboně

Sladkovodní jednobuněčná řasa Chlorella SP dokáže takové kousky, které byste u jiné chlorelly těžko hledali. Zelený pudr pěstovaný v Třeboni je speciálně upraven dezintegrací, díky které předvede vše, co umí.

17.7.2017 v 10:00 | Karma článku: 8.15 | Přečteno: 282 |
Počet článků 81 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3904
Vysokoškolský učitel (matematika, programování, počítačová grafika)

Seznam rubrik

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.