Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan.Veselý

21. 6. 2012 14:46
No já nevím, nevím ...

Ale podle mne tam máte jednu zásadní chybu. Je třeba vyjít už na počátku z toho, že hráč ještě může branku trefit a nebo netrefit. A protože jsem optimista a ne statistik, tak je to jistě asi tak 50:50. Kdybych byl statistik a ne optimista a porovnal bych plochu brány a plochou 50mx30m kam obvykle hráči střílí, bylo by to ještě méně.

I když nejspíš váš výpočet možná řeší situaci, kdy hráč se do branky nestrefí a gólman míč přesto chytne, nějak jsem tuhle variantu ve vaší práci neviděl. Stejně si myslím, že byste to vše měl vydělit alespoň dvěma.

Ale prosím, abyste provedl integraci přes celé brankářovo tělo, protože když dojde na penalty, bude mi jedno jestli Čech z horní levé šibenice míč vykopává, hlavičkuje a nebo tam sáhá svýma rukama.

Jinak až na těch pár zcela zásadních chyb dávám karmu! R^

0 0
možnosti

Gotrong

21. 6. 2012 15:00
Re: No já nevím, nevím ...

To jste asi opravdu velký optimista vůči golmanovi když věříte, že půlku střel útočníci netrefí do brány :-D

0 0
možnosti

100dukátů

21. 6. 2012 14:45
Pozor na to,

jestli v Horní Dolní nemají hřiště z kopce. To by měnilo celou situaci.:-(

1 0
možnosti

Nejsem přezdívka

21. 6. 2012 14:51
Re: Pozor na to,

A sakra! Vidíte, to mě vůbec nenapadlo a je to docela možné. Každopádně Lojza už běžel pro libelu. Pokud se Vaše podezření potvrdí, zkusíme přemluvit bublinku, aby neblbnula. A když se nám to nepodaří, budu muset článek stáhnout a ještě na tom zapracovat.

0 0
možnosti

Smrť

21. 6. 2012 13:19
Úplně ty gólmanovy zákroky vidím :-D

;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti

Bouše

21. 6. 2012 13:07
Vy možná budete dobrý matematik,

ale o fotbalu víte nejspíš kulové. Jinak byste nevypustil z klávesnice takovou hovadinu, že by některý brankář vyrážel přízemní střelu k tyči  h l a v o u.  ;-D

0 0
možnosti

Smrť

21. 6. 2012 13:18
Re: Vy možná budete dobrý matematik,

Chtělo by to oprášit smysl pro humor, Bouše;-).

0 0
možnosti

petrph

21. 6. 2012 12:55
dalo by se to asi zjistit mnohem jednodušším způsobem

Totiž, vzít si dlouhodobou  statistiku vystřelených a proměněných penalt,tam by to asi vyšlo naprosto přesně a na kolik desetinných míst by jste potřeboval. I proto, že by se tím automaticky  vzaly do úvahy všechny možné další faktory.

0 0
možnosti

Nejsem přezdívka

21. 6. 2012 14:24
Re: dalo by se to asi zjistit mnohem jednodušším způsobem

Máte samozřejmě pravdu. Nepochybuji o tom, že to drtivá většina populace ví, ani o tom, že tyto statistiky existují a jsou v odborných sportovních materiálech rozebírány a kvalifikovaně využívány. V drtivé většině asi všichni víme i to, že "výpočty" podobného typu provádějí jen naprostí zoufalci nebo recesisté. Recese byla podle mě dost patrná i v původním článku a myslel jsem, že v to mém už nelze přehlédnout. Mýlil jsem se. Čtenář Bouše (13:07) je schopen mě opravdu považovat za blba, který radí brankářům, aby přízemní střely k tyči odvraceli hlavou...

0 0
možnosti

Gotrong

21. 6. 2012 12:31
..

Krásné, vtipné, zajímavé.... Jen z pohledu golmana Vás asi zklamu. Při penaltě už před kopem oba volí kam "půjdou". Je to prostě tipovačka a měl byste do výpočtu zahrnout varianty rozhodnutí golmana už před kopem -tzn "skočí doprava, střelec kope na stejnou stranu P úspěchu golmana je vyšší" naopak "skočí doprava, střelec střílí na druhou stranu, P=0". A ještě jednu věc bych prosil do výpočtu zakomponovat - ať už jde střela kamkoli (samozřejmě k tyčím doprostřed se moc nekope) vždy ji golman likviduje rukama :-)) Tak prosím, čekám na upravené výpočty :-D

0 0
možnosti

Nejsem přezdívka

21. 6. 2012 14:13
Re: ..

Samozřejmě, že oba články jsou čistá recese. Jestliže míč kopnutý vší silou letí k brance tři desetiny vteřiny (tomu se dá věřit), brankář, který čeká až na jeho pohyb, ho nemá šanci chytit. Už z toho jednoduchého důvodu, že reakční rychlost člověka při jednoduché reakci na jednoduchý podnět (např. reakce na startovní výstřel), je mezi 0,15 - 0,2 sekundy. Trénovaní sprinteři ji mají trochu rychlejší, ale "reakce" pod 0,1 se při startu právem už nepovažuje za reakci, ale vpadnutí do výstřelu a ulitý start. 

Brankář by během těch tří desetin vteřiny měl stihnout tři poměrně složité věci: Pohyb míče nejen zaregistrovat, ale i identifikovat, kam míč letí, za druhé se podle toho rozhodnout, kam skočit a jak, a konečně za třetí ten relativně složitý pohyb provést. To samozřejmě nemůže stihnout, takže mu nezbývá, než " ulít start" a skočit o zlomek vteřiny dřív, než se dá míč do pohybu. A nesmí skočit moc brzo, jinak může naopak zareagovat střelec a poslat míč na druhou stranu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS