Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Člověk by neměl hodnotit něco, čemu nerozumí. Dává tak jen najevo svoji, mírně řečeno, nevzdělanost.:-(:-(

1 3
možnosti
Foto

H29a59n65a 80V57l28k54o35v24á

28. 7. 2018 16:22

;-D Po přečtení diskuse jsem získala dojem že někteří diskutující považují zkoumání kyborga ve vztahu ke kyberfeminismu za rovno mechanice-statice.

No, já se bez rozpitvání psychologie kyborga obejdu, na mechanice-statice stojí podstatná část mého fyzického bytí.

A od toho se odvíjí zaměstnatelnost absolventů.

Pokud chce někdo zkoumat kyborga ať si to klidně dělá.

Ale ať to nedělá za peníze z mých daní a následně se nenechá zaměstnat v neziskovce podobného zaměření taktéž z mých daní.

Kdyby totiž měl inteligenci na mechaniku-statiku (nebo dejme tomu medicínu) nešel by na únikový obor.

Dříve tihle lidé udělali učňák a potom třeba stáli za pultem. Dnes mají "titul" a v lepším případě sedí za kasou. V horším jsou přesvědčeni že s "titulem" za kasou sedět je pod jejich úroveň a tak jsou buďto na dávkách nebo v neziskovkách. Což je pro mou peněženku prašť jako uhoď.

1 1
možnosti
Foto

Ono je to spíš naopak. Lidi na úrovni učňáku by se nedostali na FF UK, to není vůbec jednoduché. Naopak na školy technického směru, kde se nedělají přijímací zkoušky, se dostanou bez problémů. A ze zkušenosti můžu říct, že právě vyučení rozumí technice daleko lépe než absolventi gymnázií.

2 1
možnosti

Jak píšete, jste geometr. Někdo mimo Váš obor, kdo nestuduje matematiku a nic podobného, možná zase těžko ocení přínos některých diplomových prací z geometrie jen podle názvu a anotace. Možná by ta slova laikovi připadla naprosto nesmyslná, přesto by si jen podle jemu nepochopitelného sdělení netroufl označit takovou práci za hnůj. Ale do společenskovědních oborů je kopání povoleno, protože těm přece rozumí každý. I geometři. :-)

3 2
možnosti
Foto

H31a51n40a 86V73l34k67o45v69á

28. 7. 2018 16:25

Problém je v tom že uplatnitelnost v kontrastu s produkcí absolventů společenskovědních oborů je tristní.

Zato v technických oborech je to naopak.

1 0
možnosti
Foto

Je to čistě Váš subjektivní pohled. Proč ony témata nepodrobit zkoumání? A ti vedoucí prací si alespoň ověří, zda stojí za to dané téma dále rozebírat..

2 1
možnosti

Nejedná se jen o vámi uvedené dvě university a nejde jen o témata absolvenstkých prací. Nad mnoha úchyláckými předměty, které nejrůznější university nabízejí, zústává rozum stát

4 0
možnosti

Samozřejmě že nejde jen o ty dvě školy. Chtěl jsem jen poukázat na to, že problém se týká i našich "prestižních" univerzit a ne jen "parazitních škol", jak se domnívají novináři.

3 0
možnosti
Foto

Nevalná diplomka, mizerné zadání, pochybná kvalita školy/fakulty je jistě věc, která si zaslouží pozornost a zlepšení.

Ale cizí text, neoznačený jako citace, je podvod.

K tomu hledání plagiátů: software pouze najde, co se s čím a jak dalece shoduje. Výsledkem je dost obsáhlý výstup, který je potřeba prověřit - zda je podezření na shodu relevantní, pokud ano, zda se jedná o řádnou citaci, a pak o poměr původního, citovaného a necitovaného nepůvodního textu.

Pokud jde o posledního ministra ve světle reflektorů, tak jestli opráskl 8 stran, jak kdesi psali, ať jde k čertu. Jestli neoznačil nepřesnou citaci zákona, tak to problém není.

Ale ty kvalitativní prvky spolu souvisí: na dobré fakultě nedostanete mizerné zadání (neprojde interní oponenturou), a když se slušným zadáním vypracujete mizernou diplomku, tak ji neobhájíte. Ale zase ta diplomka dá o dost víc práce.

0 1
možnosti

Na dobré fakultě nedostanete mizerné zadání? Uvedl jsem osm případů zadání přímo skandálních. Prošly "interní oponenturou" našich dvou nejlepších filozofických fakult...

4 0
možnosti

Ono u velkych univerzit je pomerne dobre odlisovat i fakulty... to je cele.

2 1
možnosti

Velká univerzita by měla mít všechny fakulty kvalitní. Vám se to snad líbí.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS