Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Co násilí na matematickém vyjadřování musíte provést, abyste "dokázal" Vaší škodovku: že Cermat nic neumí.

Není to tak, jen Va nemáte Cermat rád.

0 0
možnosti
DM

Nevím, co myslíte pojmem "násilí na matematickém vyjadřování". Já ve svém článku žádné násilí nevidím. Měl byste se naučit chápat psaný text - nikde jsem neřekl, že CERMAT neumí nic. Řekl jsem pouze, že neumí matematiku. Jinak umí spoustu věcí - například poškozovat maturanty.

0 0
možnosti
MP

Úzus (a jakási matematická slušnost) je, vyjádřit řešení co nejmenším počtem intervalů. Pokud průnikem intervalů je prázdná množina a je požadováno zapsat sjednocení, tak pochopitelně zapíši jako sjednocení dvou intervalů. Interval se zapisuje výhradně jako dvě čísla(resp. symbol nekonečna) v závorkách kulatých nebo špičatých. Takže zadavatelům bych snad vytkla jen to, že výslovně nepřipomenuli ten co nejmenší počet intervalů. I když ...tak banálně jednoduchý příklad snad ani k maturitě nepatří, nanejvýš jako rozehřívačka k ústní maturitě.;-)

2 0
možnosti
DM

Interval se zapisuje výhradně jako dvě čísla? A to jste slyšela kde???

0 0
možnosti
EN

Ano, sjednocení množin A a B je interval. A studenti středních škol zapisují výsledný interval ve tvaru (-∞,6). O tom ta úloha je.

2 0
možnosti
EN

Diskuse na idnes neumí znak pro nekonečno. Takže ještě jednou jinak: ( - `ležatá_osmička` , 6 ) :-)

0 0
možnosti
MKP

Loni pan autor plácal obdobné, ba ještě větší nesmysly.

0 0
možnosti
MKP

Ještě jednu poznámku k autorovi. V jeho charakteristice jsem zjistil, že se jedná vysoškolského učitele matematiky. Nevím na které škole, protože vysokoškolský učitel a vysokoškolský učitel je rozdíl. Doufám, že ta jeho škola nevychovává budoucí učitele matematiky. Avšak to by mi možná vysvětlilo, proč z pajdáků vychází takový materiál, jaký vychází - pozor, jsou i výjímky. Nechtěl bych však, aby jeho žáci učili mé vnučky. Už teď z těch matikářek někdy lezu po zdi.

0 0
možnosti
Foto

Tak tomu se říká faux pas pane autore. Smysl vašeho článku je jasný, ovšem pokud jste se rozhodl přeznačit si i symboly pro sjednocení a průnik množin, pak můžete rovnou za správnou odpověď na jakoukoliv otázku označit jakoukoliv čmáranici nebo soubor symbolů.

3 0
možnosti
DM

Mýlíte se. Rozhodnete-li se za odpověď označit nějakou neobvyklou posloupnost symbolů, musíte předtím vysvětlit, co který symbol znamená. A u "jakékoliv čmáranice" se vám to asi nepodaří.

0 0
možnosti
Foto

Cermat ? přiživníci a parazité Rv

0 0
možnosti
VH

Jako ostatně každý ve Vašem podání.

0 0
možnosti

Hm, podle mě je A U B = všechna čísla menší než 6 . (nemám na klávesnici ležatou osmičku)

Asi bych neudělala maturitu, když by si zadávající matematikové pletli sjednocení a průnik...

4 0
možnosti

Jen vysvětlení pro ty, kteří nahlédnou do diskuse po 16:00.

Autor opravil všechny tři své chybné výsledky (bez omluvy). Ještě mu zbývá opravit to "infim" - to rozhodně není dohodnutý zápis.

Potvrdila jsem si svůj názor, že absolventi pedagogických fakult mají učit na školách základních a ne na vysokých.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS