Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem věděl, že ve sportu se dějí obrovské křivárny, ale přeci jenom jsem se domníval, že nějaký limit existuje. Například nikdy nezapomenu na penaltu Italů proti Austrálii na MS 2006. Ital cíleně zakopl přes Australana, který upadl a ležel na zemi. Ital schválně běžel tím směrem, aby přes něj upadl. Penalta to být neměla, ale byla, protože Itálie jako bohatý stát musela postoupit přes chudou Austrálii (nepíši o bohatství samotných států, nýbrž o penězích, co se točí ve fotbale - Itálie je po této stránce magnát a Austrálie je chudičká). Avšak kontakt tam byl, a kde je kontakt, tam už se to dá nějak překroutit. Stejně tak v případě Sagana. Kontakt tam byl a vždy je snadnější překroutit to, co tam bylo, než si vycucat z prstu něco, co tam nebylo.

Ale největší šok v historii sportovních podvodů pro mne bylo, když Německo se neprobojovalo na mistrovství světa v házené, a tak byla vyřazena Austrálie, která se tam řádně probojovala, avšak odkud pro mezinárodní federaci neplynuly peníze,, a místo ní tam jelo právě to Německo, tedy stát s bohatým sponzorováním.

I u vymyšlené penalty někdo alespoň upadne. Třeba simuluje, ale může se navenek říci, že se rozhodčí spletl. Ale tohle bylo rozhodnutí od zeleného stolu, které nemělo sebemenší oporu v ničem. Dokonce i v případě vyloučení Austrálie, ke kterému nebyl žádný důvod, ale připusťme, že ji vyloučíme, tam podle tehdy platných stanov měl jít Island, ale šlo tam Německo. Porušení hned dvojnásobné - bezdůvodné vyřazení Austrálie a upřednostnění Německa proti Islandu (ostatně jedno porušení by smysl nemělo - z hlediska sponzorů byl Island stejně nezajímavý jako Austrálie, takže by si nikdo nepomohl - kvůli Islandu by to nedělali a rovnou by tam zcela spravedlivě nechali tu Austrálii).

Nevyznám se v pravidlech natolik, abych věděl, zda Sagan měl být diskvalifikován, či nikoli, ale od toho skandálu, o němž jsem psal, mě nepřekvapuje již nic.

2 0
možnosti

Zdeněk Bárta: >> Jistě,celé východní Evropě se ubližuje

Zdeněk Matuška >>Sagan to používání loktů trochu přehnal a východní Evropa s tím nijak nesouvisí.

Možná to není východní Evropou, ale pravidlo "co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi" funguje na TdF zcela jasně. Bohové se mohou s inteligencí jelenů v říji klidně mlátit hlavama a nic se jim nestane. Tak, jak Sagan použil loket, tak Cavendish zcela běžně používá oba. A běda každému volovi, kterému by se to nelíbilo. Kdyby to bylo naopak a kolem Cavendishe by se tak nesmyslně dral Sagan, diskvalifikovat Cavendishe by si nikdo netroufl, ani kdyby se Sagan přizabil. To je můj názor. Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat.

3 1
možnosti
Foto

Netahejte prosím politiku do sportu.

0 1
možnosti

Já ji tam netahám, ona už tam bohužel dávno je.

4 2
možnosti

Pokud autor článku trpí komplexy méněcennosti, že pochází z východní Evropy (je střední, ale politicky a z hlediska současné kultury bohužel zatím ne), tak by na tom ale neměl stavět konspirační teorie.

6 1
možnosti

Ale já žádné komplexy nemám, pane kolego. Ani střední, ani východní. A politické nebo kulturní už vůbec ne.

0 1
možnosti
Foto

Jako v každém jiném sportu se i zde jde občas nadoraz a pohybuje se to na hraně. Tentokrát kamera zachytila případ spojený s pádem. To, co se občas děje v balíku nemá s fair play nic společného a divák to nevidí. Sagan se dral na pozici, tak jdou ohledy stranou. Jeho vina, ale na Tour nic neobvyklého.

2 0
možnosti

Petře, díky. Takhle se to dá pochopit.

1 0
možnosti

Tady už se začíná celkem bláznit,udělat "utlak EU" a "ubližování Slovanům" ze sportovní události a vyloučení cyklisty se závodu....?To asi zase nastoupí Fico,stejně trapně jako když slovenští fotbalisté nepostoupili ze skupiny....

3 1
možnosti

V mnohém souhlas - především co se týká zmíněného kšeftu. ČT přenáší ty nekonečné hodiny, často nudných závodů, a tak ji na přenosy z účinkování našich úspěšných tenistů nezbývá čas.Ještěže je to ta věčně proklínaná Nova.

1 4
možnosti

Něco tak hloupého a neznalého aby pohledal....

Sagan je bezesporu skvělý cyklista. Ovšem jeho chování je místy hodně mimo mísu. A včera prostě ten loket vytrčil, to je neoddiskutovatelné. Stejně jako to, že soupeře tím srazil a ten má zlomenou lopatku a ze závodu musel odstoupit. Tudíž je logické, že viník nepokračuje také.

4 1
možnosti

P43e35t51r 84U98h49e56r

5. 7. 2017 8:41

Podle videí a expertů na cyklistiku za ten pád Sagan nemůže.

3 1
možnosti
Foto

Sagan to používání loktů trochu přehnal a východní Evropa s tím nijak nesouvisí.

7 0
možnosti
Foto

Také bych řekl. Jinak je celý ten článek dost nesmyslný.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS